Известие

Collapse
No announcement yet.

Няколко въпроса около 155

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
    Да колега 155 2.0 16 е с малкия шенкел,на 284 мм диск.
    Пак пишеш глупости.
    Малкия шенкел е на всичкоте 8 клапанови бензинове алфи 155 и там спирачния диск е 257мм.
    По-големият шенкел е на 145QV/145 1.8тс и 155 2.0 16. Там са 284мм предните дискове, ама с 39.5мм отместване.
    На 2.5в6 и на 2.5тд, са с 43.5мм отместване и пак са 284мм. Тук шенкела е различен от 2.0 16 и е още по-голям. Подобен е и на Q4-ката, но там не съм сигурен.

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Всички 2.0 16в турбо и 2.5в6 са с най-големия шенкел - 284мм диаметър и 43.5мм оффсет на спирачния диск.
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
        Пак пишеш глупости.
        Малкия шенкел е на всичкоте 8 клапанови бензинове алфи 155 и там спирачния диск е 257мм.
        По-големият шенкел е на 145QV/145 1.8тс и 155 2.0 16. Там са 284мм предните дискове, ама с 39.5мм отместване.
        На 2.5в6 и на 2.5тд, са с 43.5мм отместване и пак са 284мм. Тук шенкела е различен от 2.0 16 и е още по-голям. Подобен е и на Q4-ката, но там не съм сигурен.
        Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
        Всички 2.0 16в турбо и 2.5в6 са с най-големия шенкел - 284мм диаметър и 43.5мм оффсет на спирачния диск.
        Да аз съм съгласен с вас ма винаги има шише уиски за печелившия ,ма под голям и малък шенкел какво разбирате,каде е разликата.
        155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

разликата е в захвата за амортесьора и в отвора на полуоската който при по големите мотори е по голям
          малкия е дебелина от 27мм.какъвто е 2.0 16;1.8 16в ввт на делта2
          големия е с дебелина 35мм. като на 2.6 в6;2.5тд;2.0 16в турбо
          Last edited by дадин; d.m.y г., 22:25.
          '98 Lancia Delta 2 1.8 16V
          '96 Alfa Romeo 155 1.9 TD

Comment

Първоначално публикувано от дадин Покажи съобщение
            разликата е в захвата за амортесьора и в отвора на полуоската който при по големите мотори е по голям
            малкия е дебелина от 27мм.какъвто е 2.0 16;1.8 16в ввт на делта2
            големия е с дебелина 35мм. като на 2.6 в6;2.5тд;2.0 16в турбо
            Ето колега пак сме в точка А големия не ни е зор понеже 2.5 в6 2.5тд и 2.0 16 тубо не са от нашият отбор.Понеже големия шенкел иска да каже ,че е по широк при амортесиора,ма какво общо има 2.0 16 туинспарк,с големия шенкел,и нека някои по светнат от мене да ми отвори очите.

---------- Post added at 21:42 ---------- Previous post was at 21:37 ----------

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
            Това е ясно като бял ден ,ма в нашия случаи говорим за 2.0 16 туин спарк,и аз незнам кое му е голямото на този шенкел.
            155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Пичаги темата е за 155 1.8 8v ...вие къде отидохте. ..
              Now: 156 2.5 V6 24V
              Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщение
                Пичаги темата е за 155 1.8 8v ...вие къде отидохте. ..
                Коментираме колега,понеже ти питаше дали може да си сложиш дискове и апарати от 16 клапанов мотор на 8 клапанова кола,и ако няма разлика в ширината на болтовете,то друга разлика не трее да има,понеже офсет на диска и апарата се диктува от самия диск,и апарат,колегата thecleaner казва ,че има разлика,и аз тогава искам да знам колко е тя ,на колко милиметра са болтовете,на 8 кл,и на колко са на 16 кл.Понеже ако колегата е прав то на 16 ката трее да е 100 милиметра,а на 8 цата по малко,ма искам да знам колко е точно.
                155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Коментираме колега,понеже ти питаше дали може да си сложиш дискове и апарати от 16 клапанов мотор на 8 клапанова кола,и ако няма разлика в ширината на болтовете,то друга разлика не трее да има,понеже офсет на диска и апарата се диктува от самия диск,и апарат,колегата thecleaner казва ,че има разлика,и аз тогава искам да знам колко е тя ,на колко милиметра са болтовете,на 8 кл,и на колко са на 16 кл.Понеже ако колегата е прав то на 16 ката трее да е 100 милиметра,а на 8 цата по малко,ма искам да знам колко е точно.
                  ако 2.0 16в туинспатк е с 284мм. то не би трябвало да има проблеми да се монтира шенкела на друг автомобил.Аз например имах 1.9тд и и сложих шенкел от делта2 с мотор 1.8vvt и дискове 284мм.

Comment

ако 2.0 16в туинспатк е с 284мм. то не би трябвало да има проблеми да се монтира шенкела на друг автомобил.Аз например имах 1.9тд и и сложих шенкел от делта2 с мотор 1.8vvt и дискове 284мм.
                    Той шенкела може да се монтира,ма въпроса е дали може да се сложи само апарата и диска без да се сменяват шенкелите.
                    155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Той шенкела може да се монтира,ма въпроса е дали може да се сложи само апарата и диска без да се сменяват шенкелите.
                      ако си бил с 257мм. и искаш да минеш на 284мм.,то трябва да смениш и шенкела защото двата шенкела имат разлика в растоянието между болтовете които закрепват супорта.А то е около 10 мм.,също така има и разлика в дебелината на болтовете които държат съпорта.Има и хора които само разширяват самите отвори на шенкела и той да не се сменя.Ама аз не бих рискувал.

Comment

ако си бил с 257мм. и искаш да минеш на 284мм.,то трябва да смениш и шенкела защото двата шенкела имат разлика в растоянието между болтовете които закрепват супорта.А то е около 10 мм.,също така има и разлика в дебелината на болтовете които държат съпорта.Има и хора които само разширяват самите отвори на шенкела и той да не се сменя.Ама аз не бих рискувал.

Мерси за инфото колега,сега ако ми кажеш и колко е точния размер на междуболтовото разстояние на двата шенкела и колко е точната разлика,шишето уиски е за тебе.
                        155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Мерси за инфото колега,сега ако ми кажеш и колко е точния размер на междуболтовото разстояние на двата шенкела и колко е точната разлика,шишето уиски е за тебе.
                          единия е с 10мм. болтове и другия е с 12мм. следователно по пътя на логиката разликата трябва да е 4 или 5 мм. но не съм напълно сигурен.Мога да ти кажа колко е растоянието на 284мм.а то е 100мм.
                          Last edited by дадин; d.m.y г., 21:59.

Comment

Какво налягане на маслото ви показват вашите 155ци?
                            И каква е оптималната температура на маслото при нормално градско каране?

при студен двигател: празен ход: 6, в обороти: 7 - 7,5
                            при топъл двигател (70 - 75гр.) празен ход: 2 - 2,5, в обороти: 4 - 5

Това нормални стойности ли са?
                            И разликата при вървежа на колата с по-голямо налягане в маслото е осезаема. На един приятел пежото 2.0 8в има някаква игра със зацепването на валовете и работи постоянно на 6-7 атм на празен ход, а при гас 8. Това не знам дали са верни стойности но колата върви наистина много добре. Някой запознат ли е по този въпрос?

Comment

Налягане на верижния мотор над 6 бара не съм виждал при мен, тъй като има байпасен клапан на маслената помпа и той трябва да работи.
                              Така като ги гледам написаните налягания, си мисля че датчика ти е подменен с ладов или някакъв друг.
                              На топъл мотор налягане на маслото на празен ход е 1 бар, в обороти примерно на 4000 го дават да е 5 бара показанието.
                              На студен мотор ти се струва че върви повече, защото просто колата е по-богата, едва ли е от маслото това... някъде около 70 градуса на антифриз е най-вървежната температура, по мои впечатления.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                              Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                              Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

ставаше въпрос за температурата на маслото
                                Явно причината е наистина, че е по-богата.
                                За какво тогава е поставен този уред на таблото? Интересното е, че съм запознат, че почти всеки уважаващ себе си спортен автомобил трябва да има уреди за темп на маслото и за налягането. Странно защо в ГТВ вместо това са решили да сложат часовник... а пък 155 има такива екстри.
                                Last edited by italfen; d.m.y г., 10:36.

Comment

Working...
                                X